Het kinderkoor W.A.N.T.E.D. hield vrijdag en zaterdag 3 geslaagde workshops 'Oud maar stout' in de Herentalse bejaardenhuizen. De kinderen en bejaarden zongen samen liedjes van vroeger en nu.

Volgens koorleidster Nancy Buyens waren de 3 workshops een schot in de roos. Nancy Buyens: "We hadden op voorhand aan de bejaarden gevraagd welke liedjes ze nog eens wilden zingen. De meeste hadden we maar we zijn soms toch moeten op zoek gaan naar de originele titels."

Onder de bejaarden zit heel wat verdoken muzikaal talent. In Bremdael was er een bejaarde die al de soldatenliedjes luid kon meezingen. Anderen hadden duidelijk vroeger in een kerkkoor gezongen.

Bejaarden herinneren zich meestal nog de melodie maar durven de tekst nogal eens vergeten. Toch werden 'Vrolijke vrienden, de postkoets/la dilligence, daar bij de waterkant, twee emmertjes water halen, e.a. vlot meegezongen.

Voor 'Oud maar stout' werkt het kinderkoor samen me regisseur Tom Pernet. Bedoeling is dat er begin januari 2012 in de rustoorden enkele try-outs gebeuren. Het geheel moet uitmonden in de grote slotshow op 21 april 2012 in de feestzaal van het Sint-Jozefscollege.